Cunoastere de sine

Acum, la inceput de an, sta in puterea noastra sa pasim pe drumul cunoasterii de sine, pentru a fi mai buni si a avea un an mai bun, cu toate lucrurile pe care ni le dorim!

La inceput fiecarui an ne facem tot felul de urari si ne propunem o multime de lucruri: sanatate, intelepciune, prosperitate, etc. Ei bine, ne sta in putere sa schimbam circumstantele, astfel incat sa ajungem acolo unde ne dorim. Trebuie doar sa pasim cu tenacitate pe drumul minunat al cunoasterii interioare, un drum lung, dar minunat, cu multe cai, dar cu un singur sens.

Una dintre aceste cai este Gnoza, iar ea ne spune ca un procent urias din Constiinta noastra, aproximativ 97%, este imbuteliata in Egourile pe care le avem si care ne controleaza viata. Fara aceste Egouri, Constiinta poate realiza o multime de lucruri minunate, inclusiv sa comunice direct cu divinitatea. Insa pentru a ajunge aici, trebuie sa eliminam Egourile si sa eliberam Constiinta.

Dar ce sunt Egourile si, mai ales, cum putem sti care sunt propriile Egouri care ne impiedica sa ne desavarsim? Pentru a afla, avem la indemana cateva incercari care ne poate ajuta in acest prim pas. Iata cateva dintre ele:

  • Testul acceptarii: Poti sa nu gandesti rau pe nimeni si sa nu te plangi de nimic, timp de o zi, doua, trei?
  • Testul detasarii: Timp de o zi, incearca sa stai fara telefon, internet, TV, radio sau muzica.
  • Testul maniei: Timp de o saptamana incearca sa ne te superi si sa nu te enervezi?
  • Testul poftei: Rezisti o zi, sau poate doua, de post negru, fara sa mananci nimic?
  • Testul iertarii: Vei ierta saptamana aceasta pe toti cei care, poate, vor gresi, indiferent cat de mica sau de mare iti pare greseala lor?
  • Testul lacomiei: O saptamana fara niciun fel de capricii, creme, ciocolatele…
  • Testul adevarului: O luna in care sa spui doar adevarul, fara niciun fel de pacaleala, omisiune, minciuna sau minciunica.
  • Testul tacerii: Poti sta fara sa vorbesti, in liniste si tacere absoluta timp de o saptamana?
  • Testul caritatii: Poti face doar lucruri pentru umanitate timp de o saptamana?
  • Testul altruismului: Timp de o saptamana fa lucruri pentru umanitate si gandeste-te doar la ceilalti.

Ideea este sa privim aceste incercari per se. S-ar putea sa nu reusim sa indeplinim una sau mai multe dintre ele. Important este insa sa intelegem ce ne impiedica sa le realizam. De aici incepe adevarata munca. Daca vreti sa mergeti mai departe, gasiti mai multe informatii la Cursul de autocunoastere de la Scoala Tabere cu Suflet.

„Ia scutul credinței tale și mergi înainte cu pas hotărât, cu vântul sau împotriva tuturor vânturilor” Mai multe citate

Foto: Tabere cu Suflet

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe