Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Ultima iesire cu bicicletele

Iesirile cu bicicleta din aceasta Toamna se vor incheia, ca de obicei, cu tura clasica de la Chiajna, in care vom pedala pe malul Lacului Morii, vom traversa o padure urbana si vom vizita impresionantele ruine ale Manastirii Chiajna!

Zona din jurul Lacului Morii este plina de istorie! A fost locuita inca de acum 5000 de ani iar astazi gasim aici o multime de obiective interesante: ruinele Manastirii Chiajna (sec. XVIII), un Fort inaltat de Regele Carol pentru apararea Bucurestiului, un sit arheologic cu locuinte vechi de 5000 de ani, Delta Dambovitei – o zona umeda ce gazduieste o multime de pasari de apa si, nu in ultimul rand, Lacul Morii, cu aleile sale de bicicleta si cu Insula Ingerilor!

Iata cateva informatii despre obiectivele pe care le vom vedea:

Manastirea Chiajna a fost inceputa de domnitorul fanariot Alexandru Ipsilant (1774-1782) si finalizata de Nicolae Mavrogheni (1786-1790). Biserica Manastitii impresionează prin măreţia sa, fiind cea mai mare biserică ce s-a construit la vremea respectiva. Legenda spune că turcii, vazand zidurile groase, ca de fortareata, au tras cu tunul in ele, ca sa le naruie, chiar inainte de sfintire. Din acest motiv se spune ca Manastirea este blestemata, caci nu a apucat sa fie sfintita. Afla mai multe

Padurea Rosu este o oaza de verdeata in mijlocul orasului! Are o forma circulara si o suprafata de aproape 1 km patrat si este strabatuta de o retea de poteci ce pot fi parcurse cu bicicleta. Inauntrul ei intri brusc intr-o lume de poveste, inconjurat de natura si departe de lumea urbana. In plus este neasteptat de curata, cel putin pe unde am fost noi:) Afla mai multe

Lacul Morii este cel mai mare lac din București. Are o suprafață de 246 ha si se afla in NV capitalei, intre cartierele Crangasi, Giulesti si satul Rosu. In partea de nord a lacului se află „Insula Îngerilor”, de fapt o peninsulă legată de malul lacului printr-un istm îngust de pământ, iar in partea de vest raul Dambovita formeaza o zona umeda ce gazduieste o multime de pasari de apa. Afla mai multe

*

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele

Unde: Chiajna

Cand: Sambata, 26 noiembrie

Obiective: Lacul Morii, Manastirea Chiajna, Padurea Rosu

Cine: Iesire deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care nu sunteti membru si doriti sa deveniti, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Traseu: Dificultatea traseului este redusa. Lungimea traseului este de 25 km iar diferenta de nivel este nesemnificativa. Se merge pe alei betonate, drumuri de pamant si asfalt. Timpul estimat de parcurgere este de 3-4 ore.

Prognoza meteo: Vremea se anunta neasteptat de buna pentru sambata la Chiajna, cu 2 ore de soare, fara precipitatii si 11 grade!

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa la inceputul turei, produs energizant si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti din timp.

Cat costa: 40 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de gratuitate! Mai multe detalii

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Iata cum a fost la ultima tura pe acest traseu

Detalii: Am incercat sa acoperim toate informatiile despre aceasta tura. Pentru orice alte detalii, va rugam nu ezitati sa ne contactati. Va multumim si va asteptam cu drag!


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: