Academia de Pictura – Dominanta cromatica

Participantii la Tabara de Pictura au invatat, la cursul de astazi, despre dominanta de culoare, au facut poze si au realizat o compozitie cu titlul „Om si natura”!

Dominanta cromatica
Putem folosi intr-o lucrare de pictura o culoare pe care o combinam cu multe altele, pastrandu-i proportia de 60-70% sau mai mult. Vom obtine mai multe nuante, care provin din aceeasi familie cromatica: spre exemplu oranj cu alb, oranj cu negru, oranj cu putin verde, oranj cu putin albastru, etc. Aceste nuante de oranj asezate pe suprafata tabloului si ocupand intr-o proportie de peste 60% intreg spatiul compozitional, vor defini ceea ce denumim „dominanta cromatica”.

Exercitii de antrenare a imaginatiei
Fotografie in natura, a omului integrat in natura si a detaliilor structurale din natura: trunchiuri, pietre in rau, fluturi, albine, flori, frunze, pasari, etc. Incadrarea, perspectiva, cromatica si echilibrul in spatiul de pe ecranul foto, sunt cateva obiective ce trebuie respectate in captarea imaginilor.

Exercitiu practic
Copiii au realizat o compozitie cu titlul „Om si natura”, in care au folosit o dominanta de culoare. In activitatea lor, copiii s-au folosit de imaginile foto, pe care le-au completat, sau le-au intercalat cu alte elemente sau forme plastice.

Text: Prof. Angelica Alexa
Foto: Prof. Angelica Alexa, Tabere cu Suflet

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: